Företagare kan helt kostnadsfitt skapa ett konto och därefter presentera sitt företag, dess tjänster/produkter samt allt annan relevant information för presentation och marknadsföring av sitt företag för alla besökare av Rahnama.se

[userpro template='login']

Boksläpp Antikens Persien ”Antikens Persien och Grekland”

Med presentationer av:
Lennart Lind: ”Antikens Persien och Grekland”
Ashk Dahlén: ”Perserna vid Hellesponten enligt Herodotus”
Kom och fira med oss när vi släpper antologin Antikens Persien, den första i sitt slag på svenska!

Redaktören Ashk Dahlén presenterar boken och det finns tillfälle till att ställa frågor och träffa några av författarna. Releasen inleds med två korta föredrag av Lennart Lind och Ashk Dahlén. Därefter blir det bokförsäljning och mingel med kaffe och tårta.

 

Presentation av boken

”Antikens Persien” innehåller bidrag av Lennart Lind (Persien och Grekland), Johan Mårtelius (arkitektur och konst), Bo Utas (språk och litteratur) och Ashk Dahlén (kosmopolitism och mångkultur).

Carl Nylander Antikens PersienBoken tillägnas antikforskaren och arkeologen Carl Nylander (f. 1932) och är en tribut till hans pionjärarbete inom akemenidisk arkeologi. Nylander är professor emeritus i klassisk och främre- orientalisk arkeologi. Han har varit verksam som lärare och forskare vid Bryn Mawr College, Köpenhamns universitet och Svenska Institutet i Rom där han var föreståndare 1979–1997.

Det persiska akemeniderriket var en politisk och ekonomisk stormakt; ett mer än tvåhundraårigt välde som under sin glansperiod rymde de gamla flodkulturerna i Mesopotamien, Indus och Egypten. Det omvandlade hela området från den grekiska övärlden i väst till Centralasien i öst till ett sammanhängande handelsområde med väl fungerande infrastruktur och penningekonomi. Under storkungarna Dareios och Xerxes utspelade sig den kraftmätning som i Europa gått under namnet perserkrigen och som länge överskuggat vår bild av antikens Persien.

En avsikt med boken är att lyfta fram de mångsidiga och ofta fruktbara förbindelserna mellan antikens perser och greker inom olika områden som litteratur, arkitektur, konst och filosofi. Den akemenidiska kulturen var utpräglat kosmopolitisk och i rikets västra delar förmedlades orientalisk kultur och lärdom vidare till Grekland och Italien. Perserriket dukade under för Alexander men dess civilisation fick avgörande betydelse för kontinuiteten i kulturutvecklingen och gjorde djupa intryck på både greker och romare.

  • Startdatum26 april 2016
  • Tid10:15 - 00:00
  • ArrengörSkandinaviska sällskapet för iranistik i samarbete med forum AGORA, Uppsala universitet.
  • ArenaUppsala Universitet
  • CityUppsala

biljettförsäljning plats

Phone:

Address: Uppsala universitet

Lämna ett svar

* Obligatoriska fält att fylla i
Dina frågor eller synpunkter kan skickas till det här företaget.
Det skall noteras att Din e-postadress inte kommer att synas för mottagaren.


Rahnama Facebook

Statistik

  • Online user(s): 1
  • Today visits: 3
  • Yesterday visits: 42
  • All visits: 72238
Rissneleden 142, plan 5
174 57 Sundbyberg
Stockholm - Sweden